China


Ontdek de Magie van ChinaChinese Muur
De Chinese Muur

1. De Top 10 Bezienswaardigheden en Hoogtepunten van China


China, een land doordrenkt van geschiedenis en cultuur, herbergt een schat aan adembenemende bezienswaardigheden en hoogtepunten die reizigers van over de hele wereld fascineren. Van eeuwenoude architectuur tot natuurlijke wonderen, hier zijn de 10 belangrijkste bezienswaardigheden en hoogtepunten die je niet mag missen tijdens een bezoek aan dit immense en diverse land.

Een reis naar China is een ontdekkingsreis door een land doordrenkt van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Deze 10 bezienswaardigheden en hoogtepunten belichamen de diversiteit en rijkdom die China te bieden heeft, waardoor elke reis een onvergetelijke ervaring wordt.

1. De Grote Muur van China

De Grote Muur, een iconisch symbool van China, strekt zich uit over meer dan 21.000 kilometer en doorkruist het land van oost naar west. Deze indrukwekkende vesting, gebouwd om China te beschermen tegen invasies, biedt niet alleen historische betekenis, maar ook adembenemende uitzichten op het omringende landschap.

2. De Verboden Stad in Beijing

De Verboden Stad, gelegen in het hart van Beijing, was eeuwenlang de keizerlijke residentie. Met zijn majestueuze poorten, prachtige paleizen en uitgestrekte binnenplaatsen geeft dit UNESCO-werelderfgoed een fascinerend inzicht in het keizerlijke China.

3. Het Terracottaleger in Xi'an

Ontdekt in 1974, is het Terracottaleger een indrukwekkend archeologisch wonder dat de graftombe van keizer Qin Shi Huangsi bewaakt. Duizenden levensgrote terracottakrijgers, paarden en strijdwagens vormen een onvergetelijk schouwspel.

4. De Hangende Kloosters van Datong

De Hangende Kloosters, gebouwd tegen een steile rotswand, dateren uit de 5e eeuw en lijken te zweven tussen hemel en aarde. Dit architectonische meesterwerk combineert boeddhistische, taoïstische en confucianistische elementen op unieke wijze.

5. De Li-rivier en Karstgebergte

De betoverende Li-rivier slingert door het schilderachtige Karstgebergte, met zijn kenmerkende kalkstenen heuvels die uit het landschap oprijzen als surrealistische pieken. Een cruise langs de rivier biedt een onvergetelijke ervaring van natuurlijke schoonheid.

6. De Potala-paleis in Lhasa

Het Potala-paleis, ooit de winterresidentie van de Dalai Lama, staat trots bovenop de Rode Heuvel in Lhasa. Dit imposante paleis, met zijn witte muren en gouden daken, is een meesterwerk van Tibetaanse architectuur.

7. De Panda's van Chengdu

Chengdu staat bekend als de thuisbasis van de reuzenpanda's. Het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding biedt bezoekers de kans om deze schattige dieren in een semi-wilde omgeving te zien en meer te leren over pandaconservatie-inspanningen.

8. De Bund in Shanghai

De Bund, gelegen langs de oevers van de Huangpu-rivier in Shanghai, toont een fascinerende mix van architecturale stijlen. Aan de ene kant staan klassieke Europese gebouwen, terwijl aan de andere kant moderne wolkenkrabbers de skyline domineren.

9. De Tempel van de Hemel in Beijing

De Tempel van de Hemel, een meesterwerk van het Chinese keizerlijke ontwerp, diende als de plaats waar keizers offers brachten voor een goede oogst. De rijke symboliek en prachtige architectuur maken het een must-see in Beijing.

10. De Zhangjiajie National Forest Park

Bekend als de inspiratie voor de Hallelujah Mountains in de film "Avatar", biedt het Zhangjiajie National Forest Park een surrealistisch landschap van torenhoge kwartszandsteenformaties. De Bailong-lift, 's werelds hoogste buitentram, biedt adembenemende uitzichten op dit unieke natuurschoon.2. Ontdek de Betoverende Activiteiten en Excursies van China: Top 10 Ervaringen


China, een land van uitersten en contrasten, biedt reizigers een schat aan boeiende activiteiten en opwindende excursies. Van historische ontdekkingen tot avontuurlijke natuurervaringen, hier zijn de 10 belangrijkste activiteiten en excursies die je reis door China onvergetelijk zullen maken.

Met deze diverse mix van activiteiten en excursies biedt China reizigers een onvergetelijke reis, waarbij de rijke geschiedenis, adembenemende natuur en moderne flair samenkomen voor een ongeëvenaarde ervaring.

1. De Grote Muur bewandelen

Wandelen over de Grote Muur is een ervaring die bovenaan de bucketlist van elke reiziger hoort. Kies een deel van de muur, zoals Mutianyu of Jinshanling, voor een indrukwekkende wandeling langs deze eeuwenoude verdedigingslinie met adembenemende uitzichten.

2. Kung Fu Show in Shaolin

Bezoek de Shaolin-tempel in de provincie Henan en geniet van een adembenemende Kung Fu-show. Leer meer over de rijke geschiedenis van deze oude vechtkunst, terwijl getalenteerde artiesten indrukwekkende demonstraties geven.

3. Een boottocht op de Li-rivier

Vaar langs de betoverende Li-rivier te midden van het schilderachtige Karstgebergte. De cruise biedt een panoramisch uitzicht op unieke rotsformaties en ademt een rustige sfeer uit die de schoonheid van de natuurlijke omgeving benadrukt.

4. Fietsen door de Hutongs van Beijing

Verken de smalle straatjes en traditionele binnenplaatsen van Beijing op de fiets. De Hutongs bieden een glimp van het authentieke stadsleven, met lokale markten en historische steegjes die de rijke cultuur van de stad weerspiegelen.

5. Karakoram Highway-avontuur

Waag je in het westen van China voor een avontuurlijke roadtrip over de adembenemende Karakoram Highway. Deze hoogste internationale snelweg ter wereld biedt spectaculaire uitzichten op de Himalaya en de Pamir-gebergten.

6. Panda Volunteering in Chengdu

Duik diep in de wereld van de reuzenpanda's door vrijwilligerswerk te doen in het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Help bij het verzorgen van deze schattige wezens en draag bij aan pandaconservatie-inspanningen.

7. Yangtze-riviercruise

Stap aan boord van een luxe cruiseschip voor een ontspannen reis langs de majestueuze Yangtze-rivier. Bewonder de indrukwekkende Three Gorges en ontdek historische bezienswaardigheden langs de oevers.

8. Traditionele Chinese theeceremonie

Dompel jezelf onder in de eeuwenoude traditie van theedrinken met een traditionele Chinese theeceremonie. Leer over de verschillende theesoorten en geniet van de rustgevende atmosfeer van een theehuis.

9. Het pittoreske Jiuzhaigou-vallei

Verken de betoverende Jiuzhaigou-vallei, bekend om zijn turquoise meren, kleurrijke bossen en majestueuze watervallen. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie biedt een ongerepte natuurlijke pracht.

10. Moderne flair in Shanghai

Ervaar de moderne kant van China in de bruisende metropool Shanghai. Wandel over de Bund, bewonder de skyline vanaf de Shanghai Tower en geniet van een avondje uit in de levendige wijk Xintiandi.


Vogelnest Beijing
Birds Nest in Beijing3. Steden en dorpen in China


China, een land dat gedrenkt is in geschiedenis en doordrenkt is van diverse culturen, herbergt steden en dorpen die een rijke schakering van tradities, architectuur en levensstijlen belichamen. Hier zijn de 10 belangrijkste steden en dorpen die je een diepgaand inzicht geven in de veelzijdigheid van dit uitgestrekte en fascinerende land.

Deze 10 steden en dorpen vormen slechts het topje van de ijsberg als het gaat om de diversiteit van China. Elk met zijn eigen unieke karakter draagt bij aan het rijke mozaïek van de Chinese cultuur en geschiedenis. Het ontdekken van deze diverse bestemmingen biedt reizigers een onvergetelijke ervaring vol verrassingen en verrijking.

1. Beijing - Het Culturele Centrum

De hoofdstad van China, Beijing, is doordrenkt van geschiedenis. Van de majestueuze Verboden Stad en de Tempel van de Hemel tot het moderne bruisende leven op de Wangfujing-straat, Beijing is een ware culturele schatkist die de eeuwenoude en hedendaagse aspecten van China verenigt.

2. Shanghai - De Moderne Metropool

Shanghai, een bruisende metropool aan de oostkust, staat bekend om zijn futuristische skyline en levendige stadsleven. De Bund met zijn historische architectuur en de ultramoderne wijk Pudong vormen een harmonieuze mix van oud en nieuw.

3. Xi'an - Poort naar de Zijderoute

Als oude hoofdstad van meerdere dynastieën is Xi'an doordrenkt van historische betekenis. Hier vind je het beroemde Terracottaleger van keizer Qin Shi Huang en de prachtige stadsmuren die getuigen van het verleden van de stad als startpunt van de Zijderoute.

4. Hongkong - De Kosmopolitische Havenstad

Hongkong, een voormalige Britse kolonie, biedt een unieke mix van Oost en West. Het bruisende straatleven, de wereldberoemde skyline en de gevarieerde keuken maken het tot een van 's werelds meest opwindende steden.

5. Guilin - Schilderachtige Schoonheid van de Natuur

Gelegen in het zuiden van China, staat Guilin bekend om zijn betoverende landschap van karstbergen, weelderige rijstvelden en kabbelende rivieren. Een cruise op de Li-rivier biedt een onvergetelijke reis door deze adembenemende natuurlijke pracht.

6. Lhasa - Het Spirituele Hart van Tibet

Lhasa, gelegen op het Tibetaanse Plateau, ademt een spirituele sfeer uit. Het Potala-paleis, de Jokhang-tempel en het Norbulingka-park getuigen van de rijke boeddhistische cultuur en het adembenemende landschap van de Himalaya vormt een inspirerende achtergrond.

7. Pingyao - Bewaard Historisch Juweel

Pingyao is een perfect bewaard gebleven oude stad, omringd door stadsmuren die dateren uit de Ming-dynastie. De straten met keistenen, traditionele huizen en oude stadspoorten bieden een charmant inzicht in het oude China.

8. Suzhou - Venetië van het Oosten

Suzhou, bekend om zijn klassieke Chinese tuinen en sierlijke kanalen, wordt vaak aangeduid als het "Venetië van het Oosten". Het behoudt een overvloed aan traditionele architectuur en staat bekend om zijn kunstige zijdeproductie.

9. Hangzhou - Betoverend Westmeer

Hangzhou, met het beroemde Westmeer, is een plek doordrenkt van poëzie en romantiek. De prachtige pagodes, eilandtempels en weelderige tuinen maken het een bestemming die de verbeelding prikkelt.

10. Yangshuo - Idyllisch Rivierdorp

Gelegen te midden van de betoverende karstformaties langs de Li-rivier, straalt Yangshuo een ontspannen sfeer uit. Het dorp is een toevluchtsoord voor reizigers die de rust van het Chinese platteland willen ervaren.


Beijing Chengdu Hong Kong Kunming Lijiang Yangshuo Xian


Tiananmen Plein Beijing
Tiananmen Plein in Beijing


4. Tempels in China


China, doordrenkt van spirituele rijkdom en eeuwenoude tradities, herbergt enkele van 's werelds meest indrukwekkende tempels en tempelcomplexen. Deze heilige plekken getuigen van de diepe spirituele erfenis van het land en trekken bezoekers van over de hele wereld aan. Hier zijn de 10 belangrijkste tempels en tempelcomplexen die een essentieel onderdeel vormen van China's religieuze en culturele erfgoed.

Deze tempels en tempelcomplexen belichamen de rijke spirituele erfenis van China en bieden bezoekers de mogelijkheid om de diepte van het boeddhistische gedachtegoed en de diverse architecturale stijlen van het land te verkennen. Een reis langs deze heilige plaatsen is niet alleen een ontmoeting met het verleden, maar ook een kans om de levendige spirituele tradities van China te ervaren.

1. De Tempel van de Hemel (Tiantan) - Beijing

Gelegen in het hart van Beijing, is de Tempel van de Hemel een meesterwerk van Chinese architectuur. Gebouwd tijdens de Ming-dynastie, diende het als de plaats waar keizers offers brachten voor een voorspoedige oogst. De ronde vormen en de harmonie met de natuur maken het een spirituele oase.

2. De Shaolin-tempel - Dengfeng

Diep geworteld in de geschiedenis van het Chinese boeddhisme en beroemd om zijn kung fu-monniken, is de Shaolin-tempel in Dengfeng een toonbeeld van spirituele en fysieke discipline. De tempel is de geboorteplaats van de Shaolin-vechtkunst en herbergt vele historische artefacten.

3. De Yonghe Tempel (Lama Tempel) - Beijing

Een boeddhistisch heiligdom en een voormalig keizerlijk paleis, de Yonghe Tempel in Beijing is een prachtige combinatie van Tibetaanse en Chinese architectuur. De tempel herbergt een gigantisch houten Boeddhabeeld en is een belangrijk centrum voor de Tibetaanse boeddhistische traditie in China.

4. De Grotten van Longmen - Luoyang

Het Longmen Grottencomplex in Luoyang is een UNESCO-werelderfgoed en herbergt duizenden boeddhistische beelden en inscripties in de kalkstenen kliffen. De grotsculpturen dateren uit de 5e tot de 10e eeuw en vormen een indrukwekkend voorbeeld van de Chinese boeddhistische kunst.

5. De Grotten van Yungang - Datong

Een andere opmerkelijke grottempel, de Yungang-grotten in Datong, herbergen meer dan 51.000 boeddhistische beelden en standbeelden, variërend van klein tot gigantisch. Het complex dateert uit de 5e eeuw en getuigt van de bloeiende boeddhistische cultuur tijdens de Noordelijke Wei-dynastie.

6. De Gouden Tempel - Kunming

De Gouden Tempel in Kunming, ook bekend als Taihe Palace, is de grootste bronzen tempel in China. Het prachtige bronzen gebouw en de omliggende serene tuinen vormen een heiligdom van vrede en contemplatie.

7. De Zuilengalerij van de Wulingyuan Scenic Area - Zhangjiajie

Het Wulingyuan Scenic Area herbergt de beroemde Zuilengalerij, een reeks zandstenen pieken die naar de hemel reiken. Binnen dit adembenemende landschap liggen verschillende boeddhistische tempels, waaronder de Yellow Dragon Cave Temple, waar bezoekers spirituele rust vinden in de omringende natuur.

8. De Tempel van Confucius - Qufu

In de oude stad Qufu bevindt zich de Tempel van Confucius, gebouwd ter ere van de grote filosoof. Het tempelcomplex omvat de Verboden Stad, het Graf van Confucius en de Residentie van de Familie Kong, wat het tot een UNESCO-werelderfgoed maakt.

9. De Jiuhuashan-tempel - Jiuhuashan

Gelegen in de schilderachtige Jiuhuashan-bergen, herbergt deze boeddhistische tempel een schat aan religieuze artefacten en standbeelden. Jiuhuashan staat bekend als een belangrijk boeddhistisch pelgrimsoord in China.

10. De Putuo Shan-tempel - Zhoushan Archipel

Putuo Shan, een van de vier heilige boeddhistische bergen in China, staat bekend om zijn prachtige tempels en religieuze schatten. Het eiland trekt pelgrims aan die komen om te bidden bij de vele boeddhistische bezienswaardigheden.5. Interactieve landkaart van China

China Reizen

Djoser
Djoser rondreizen China
Koningaap
Koning Aap reizen naar China
Riksja Travel
Riksja rondreizen China
Sawadee
Sawadee rondreizen China
Shoestring
Shoestring Avontuurlijke reizen naar China
Tui Reizen
Tui rondreis China
333Travel
333Travel rondreis en privereis China
Riksjakids
Riksjakids rondreizen China met de kinderen